Om BSO

Byåsen skoleorkester ble stiftet i 1978 og er et av de fire strykeorkestrene for barn og unge i Trondheim. Vi består av tre orkester: Aspirantorkesteret, hovedorkesteret og kammerorkesteret. Vi har 71 medlemmer og ønsker barn i alle aldre velkommen. Foreldre og besteforeldre er også velkomne til å spille.

Vi har i alle år holdt hus på Byåsen Skole, men rekrutterer medlemmer fra hele Byåsen bydel. I tråd med strykeropplæringen ved TKK der foreldre lærer å spille sammen med sine barn, er både voksne og barn medlemmer hos oss, og deltar på samme premisser.

Vi har mange og varierte aktiviteter. Vi spiller konserter på de lokale skolene, i lokale kirker og samarbeider jevnlig med andre aktører om større produksjoner. Annethvert år drar vi på tur til utlandet og vi har egenprodusert revy hvert år. Gjennom våre aktiviteter får barna trening i å spille i orkester, blir kjent med mye forskjellig repertoar og noen får også være solister. Orkesteret er en sosial møteplass for unge strykere på Byåsen, og vi ønsker å inspirere og utvikle våre medlemmer ved musikalske og sosiale begivenheter.

Dirigent for hovedorkesteret er Marit Laugen og Fride Bakken Johansen dirigerer aspirantorkesteret og kammerorkesteret. I Frides fravær våren 2020 leder Birgitte Mikalsen aspriantorkesteret.

%d bloggere liker dette: