Dirigentene

Fride Bakken Johansen 

Fride er dirigent for aspirant- og kammerorkesteret. Fride begynte å spille fiolin som femåring ved Trondheim kommunale kulturskole. Etter noen år begynte hun i Åsvang skoles strykeorkester/kammerorkester (Strinda) og spilte der i mange år. Hun gikk også på Lørdagsskolen ved Trondheim kommunale kulturskole fram til hun startet på musikklinja ved Trondheim Katedralskole i 2005. Hun spilte også i disse årene i Juniorsolistene – rekruteringsorkesteret til TrondheimSolistene, hvor var hun medlem i flere år, også som solist.

I 2008 begynte hun sin bachelor i musikk ved NTNU. I 2010/11 hadde hun et utvekslingsår ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, her hadde hun den svenske fiolinisten Cecilia Zilliacus som lærer. Etter dette startet hun sine masterstudier – også disse ved NTNU, Institutt for musikk i Trondheim – her under Marianne Thorsen og Bård Monsen. Året 2013/14 var hun et år i Wien og studerte ved Universitat für Musik und Darstellende Kunst. Her hadde hun professor Klaus Mätzel som lærer. Avsluttet i 2015 sine masterstudier.

Hun er aktiv både i orkester og i kammergrupper. Hun spiller nå mye i TrondheimSolistene, hvor hun har vært med på prosjekt med blant andre Mischa Maisky, Sissel Kyrkjebø og Susanne Sundfør. Høsten 2012 var hun med TrondheimSolistene på en tre ukers lang europaturnè med den anerkjente fiolinisten Anne Sophie Mutter. Hun spiller også regelmessig i Trondheim Symfoniorkester. Hun er en flittig benyttet fiolinist i ulike frilansoppdrag.

Marit Laugen
Marit er dirigent for hovedorkesteret. Hun er utdannet ved Institutt for musikk ved NTNU. Marit har hatt lengre engasjementer i Bergen filharmoniske orkester, Norrlandsoperan i Umeå og Trondheim symfoniorkester. Hun har spilt i Trondheimsolistene siden 1998, og har deltatt på turneer og plateinnspillinger med bl.a Anne Sophie Mutter og Herborg Kråkevik. Våren 2009 har Marit ferdigstilt pedagogikkstudier og avsluttet en utøvende mastergrad hvor eksamen besto av å spille Prokofiev fiolinkonsert nr 2 med Trondheim symfoniorkester.

%d bloggere liker dette: